Heh, on taas kirjoittelut jäänyt paitsioon... Tekemistä tuntuisi riittävän mutta tunnit katoaa vuorokaudesta aina kummasti jonnekkin..

 

No joo, Puffin kanssa ollaan menty hurjaa vauhtia eteenpäin. Saatiin meille toinenkin kouluttaja, ihan tunnettukkin sellainen ja avomieheni pääsi saman kouluttajan veskari oppiin, jippii! Nimeä en nyt täällä ala jakamaan. Eli Puffin kanssa nyt harjoiteltu imuttamalla seuraamista, istumista, maahanmenoa ja seisomista ja toki luoksetuloja ja saalistreeniä.

 

Eilen sitten oltiin pitkästä aikaa avokin siskon ja tämän rottweilereiden kanssa kentällä yhdessä (tästä kuvia myöhemmin). Puffille otin seuraamista (jostain syystä ei ollut yhtään niin hyvä kuin aikaisemmin, loikki kuin aropupu ja haahuili..), istumisia (tämä sujuu aivan loistavasti!) ja pari maahanmenoa ja seisomista, seisominen selvästi on pennulle vielä todella haastava, joten palkataan jo puolensekunnin oikeasta asennosta. Istumisesta taas vaadin jo kunnon kontaktin, maahanmenossa vaihdellaan palkkausta puolesta sekunnista muutamaan sekuntiin. Luoksetulot toimii niin nakilla, lelulla kuin pelkällä laumapalkallakin, jeeee!!

Saaliin käsittely on kehittynyt paljon (sekä ohjaajalla että koiralla ;) ) ja puff ei enää "jäystä" niin pahasti ja pitää hyvin rauhavaiheet. Nyt vaan tullut ilmeisesti joku uhmaikä tjn kun ei meinaa enää palauttaa palloa? Noh, ehkä tämä ajankanssa tästä lutviutuu.. Koti käytös muuttunut PALJON, pentu osaa jo hetkittäin rauhottua ja uskookin jopa välillä jotain ;) Hihnakäytöksen treenaminen on jäänyt vähän retuperälle (hups..) ja sitä nyt sitten pakko alkaa päivittäin työstämään, onneksi vapaana ulkoiluttaminenkaan ei sinänsä ole ongelma. Puhvi myös alkanut räyhätä pihapiirissä naapureille, satunnaisesti myös muualla muille ihmisille eli sitä myös lähdetään nyt kitkemään... Hetkittäin kyllä tuntuu että olen maailmankaikkeuden huonoin koiranomistaja, mutta kouluttajilta sentään tulee kentällä kehuja eli ehkä me ei olla aivan metsään sittenkään menty :)